donderdag 20 juli 2017

"Kozijnloze" binnendeuren

Met de minimalistische details van de buitenkozijnen wilden we hetzelfde voor onze binnendeuren: geen kaders rondom de deuropeningen.

Na diverse opties te hebben onderzocht voor achter stucwerk weggewerkte houten deurkozijnen en 'wegstucbare' aluminium kozijnsystemen, kozen we uiteindelijk voor de binnendeurkozijnen+deuren van Marsica Special Doors. Dit was mede ingegeven doordat onze aannemer geen garantie durfde te geven op de overige producten en omdat Marsica via zijn bouwmaterialenhandel te leveren was.

We zijn op zich tevreden over het product, de aluminium kozijnkaders zijn voorzien van een speciaal profiel met ribbelstructuur, waardoor het stucwerk over het profiel heen gezet kan worden en het kozijnkader uiteindelijk geheel wegvalt. Zowel naar buiten als naar binnen draaiende deuren waren mogelijk in dit systeem (het laatste helaas wel met een zeer smal kader), hetgeen we ook nodig hadden in verband met gewenste draairichtingen.

Wat ons erg tegenviel was de manier waarop de levering vanuit Marsica en BMN ging. In totaal duurde het maar liefst 7 weken voordat de binnendeuren uit Italiƫ geleverd konden worden en tot op drie dagen van tevoren was het nog steeds niet helemaal zeker of de binnendeuren nu op de aangegeven datum afgeleverd zouden worden. Dit was erg frustrerend ten opzichte van het inplannen van o.a. de stucadoor.
Deur vanuit hal naar keuken (2.40m)

Deur naar slaapkamer (2,30m) bovenaan de trap.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten